Opnieuw internationaal lidmaatschap voor de Netherlands Academy of Engineering

De Netherlands Academy of Engineering is op 10 november 2023 lid en officiële vertegenwoordiger van Nederland binnen de International Council of Academies of Engineering and Technological Sciences (CAETS) geworden. Het neemt de plaats in van de voormalige Nederlandse AcTI-organisatie, die sinds 1993 een actief lid is geweest van CAETS. Met het lidmaatschap van CAETS legt de Netherlands Academy of Engineering een belangrijke link om internationale ontwikkelingen op engineeringvlak te vertalen naar de Nederlandse situatie in haar forum-, spil- en adviesactiviteiten en om Nederlandse standpunten in de internationale arena uit te dragen. Beide organisaties kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.

Op de foto, van links naar rechts:
Ruth David (VS), Secretaris/Penningmeester CAETS
Lucas Noldus (Nederland), Voorzitter CAETS Communications Committee
Vedran Mornar (Kroatië), president CAETS
Mika Hannula (Finland), president-elect CAETS

Zagreb
Tijdens de jaarlijkse vergadering en technologisch symposium op 10 oktober 2023 in Zagreb, in aanwezigheid van Lucas Noldus, Fellow van de Netherlands Academy of Engineering en voorzitter van het CAETS Communications Committee, keurde de CAETS Council unaniem de aanvraag voor het lidmaatschap goed. (zie foto)

Over CAETS
CAETS, opgericht in 1978, is een onafhankelijke, niet-politieke, niet-gouvernementele internationale organisatie van academies voor engineering en technische wetenschappen. Het biedt onder meer een forum voor dialoog en communicatie en stimuleert de ontwikkeling van bilaterale en multilaterale programma’s tussen de lidacademies. Voor meer informatie, bezoek www.newcaets.org

Over Netherlands Academy of Engineering
De Netherlands Academy of Engineering, opgericht in 2022, is eveneens een onafhankelijke, niet-politieke organisatie die streeft naar het bevorderen van een klimaat van verantwoordelijke, inclusieve en impactvolle op engineering gebaseerde innovatie ten behoeve van oplossingen voor de grote maatschappelijke transities. Voor meer informatie over de Netherlands Academy of Engineering, zie www.nae.nl

NAE vertegenwoordigt Nederland in internationale netwerken
Sinds oktober vertegenwoordigt de Netherlands Academy of Engineering Nederland ook in Euro-CASE, het overkoepelende orgaan van Europese engineering academies. Bekijk hier het nieuwsbericht.