Vacature programmamanager Spilfunctie Netherlands Academy of Engineering (NAE)

Ben jij de drijvende kracht achter innovaties in het Nederlandse kennis en innovatie-ecosysteem? Solliciteer dan naar de vacature programmamanager Spilfunctie.

 

De Netherlands Academy of Engineering (NAE) zoekt per direct een programmamanager Spilfunctie. Standplaats Den Haag.

 

Functieprofiel

Ben jij klaar om een sleutelrol te spelen in het vormgeven van de toekomst van het Nederlandse kennis- en innovatie ecosysteem? Als programmamanager Spilfunctie bij de Netherlands Academy of Engineering (NAE) krijg je de kans om onze ambitieuze visie werkelijkheid te maken. Je zult verantwoordelijk zijn voor het inrichten en door ontwikkelen van onze spilfunctie, waardoor je een cruciale bijdrage levert aan het vertalen van inzichten uit onze Forum- en Adviesfunctie naar concrete acties in het Nederlandse innovatie-ecosysteem in de internationale context.

Je taken omvatten het opstellen en uitvoeren van jaarplannen, het activeren en begeleiden van stakeholders, het ontwikkelen van een begunstigerstrategie en het leiden van actiegerichte spilfunctieprojecten. Daarnaast werk je samen met de collega’s van het NAE- kantoor waaronder de programmamanagers voor de forum- en adviesfunctie, versterk je de onderlinge synergie en leg je verantwoording af over je activiteiten. Als succesvolle kandidaat breng je niet alleen ervaring met projectmanagement en stakeholderrelaties, maar ook passie voor technologie, wetenschap en innovatie, een uitgebreid netwerk en uitstekende communicatievaardigheden met je mee. Deze rol biedt jou de kans om positieve verandering in het Nederlandse kennis- en innovatie ecosysteem en daarbuiten in gang te zetten.

 

Competenties

 • Projectmanagement: ervaring in het opzetten en leiden van succesvolle projecten met duidelijke plannen, efficiënte teams en concrete resultaten.
 • Grote affiniteit met innovatie: brede kennis van engineering en technische wetenschappen, gepaard met een passie voor innovatie en begrip van de maatschappelijke relevantie ervan.
 • Netwerken: een uitgebreid netwerk in zowel nationale als Europese innovatie-ecosystemen, met vaardigheden in stakeholder- en sponsorbeheer.
 • Organisatieondersteuning: ervaring met het ondersteunen van interne organen in een (leden)organisatie.
 • Resultaatgericht en initiatiefrijk: gedreven, proactief, ondernemend en in staat om effectieve tactische en operationele beslissingen te nemen.
 • Stakeholderbeheer: vermogen om diverse belangen te begrijpen en af te stemmen, ondersteund door uitstekende communicatieve en digitale vaardigheden.

 

Wat bieden wij? 

 • Een dynamische functie binnen een startende organisatie, waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een kennisintensieve en vooruitstrevende omgeving.
 • Korte lijnen en een platte netwerkorganisatie.
 • Een hecht, enthousiast, en zelflerend team.
 • De kans om het verschil te maken bij de realisatie van nationale en internationale ambities van NAE.

Bij NAE streven we ernaar een inclusieve organisatie te zijn waar iedereen, ongeacht achtergrond, leeftijd, geslacht, etniciteit, seksuele geaardheid, religie, fysieke capaciteit, gelijke kansen krijgt en om een team op te bouwen dat de rijke verscheidenheid aan perspectieven en ervaringen weerspiegelt.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salaris­niveau schaal 11-12, afhankelijk van ervaring en kwalificaties.
Maand­salaris minimaal € 3608,64– maximaal € 6227,02 (bruto).
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
Minimaal aantal uren per week 32.
Maximaal aantal uren per week 36.
Een goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

 

Extra informatie

Bezoek onze website www.nae.nl voor meer informatie. Voor vragen over de sollicitatieprocedure of over de inhoud van de vacature kan je contact opnemen met Willem Jacobs, via willem.jacobs@nae.nl

Stuur je sollicitatiebrief en curriculum vitae naar willem.jacobs@nae.nl onder vermelding van ‘vacature programmamanager Spil NAE’.

 

Over de Netherlands Academy of Engineering

De Netherlands Academy of Engineering (NAE) is opgericht in december 2022 met steun van het Ministerie van Onderwijs,Cultuur en Wetenschap, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de 4TU Federatie. Haar missie is om een leidend netwerk van topexperts op het gebied van technologische wetenschappen en toegepast onderzoek te worden, afkomstig uit zowel kennisinstellingen als het bedrijfsleven. NAE fungeert als een Forum voor debat, een Spil in het kennis-en innovatie-ecosysteem, en een bron van Advies voor belangrijke belanghebbenden. Ze streven naar samenwerking en synergie met bestaande organisaties om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, variërend van kennisbenutting tot EU-initiatieven zoals EU Chips AcT en AI Act, met engineering als hun kracht. NAE’s motto is “connect to innovate” en ze werken nauw samen met diverse partners, zowel nationaal als internationaal, om duurzame relaties en samenwerkingsverbanden te smeden.

Zie voor meer informatie www.nae.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.