Vacature Directeur Netherlands Academy of Engineering (NAE)

De Netherlands Academy of Engineering (NAE) zoekt per 1 december 2023 een directeur. Standplaats Den Haag.

 

Functieprofiel

Wij bieden een unieke kans voor een directeur om een centrale rol te spelen bij de opbouw van de Netherlands Academy of Engineering (NAE). Wij zijn een jonge organisatie die top experts verbindt — de NAE Fellows en Young Engineers — die actief zijn in technologische wetenschappen, toegepast onderzoek en innovatie. De directeur is de stuwende kracht achter het ontwikkelen van concrete plannen voor de forum-, spil- en adviesrol van de NAE. Op termijn van enkele jaren wil de NAE daarin toonaangevend worden, zodat op engineering gebaseerde innovatie nadrukkelijker de sleutel kan worden tot de oplossing van een groot aantal van onze maatschappelijke uitdagingen en het versterken van onze internationale kennis- en innovatiepositie.

De directeur is verantwoordelijk voor het vormgeven van de strategische, tactische en operationele plannen van de NAE, in nauwe samenspraak met het Bestuur, de Fellows en Young Engineers, en met een groeiend team van professionals, het NAE Bureau. De NAE-aanpak is daarbij dynamische en flexibel, met inzet van moderne digitale communicatie- en beheersoplossingen. De directeur onderhoudt een intern en extern netwerk en is alert op relevante externe ontwikkelingen in de politiek, overheid, wetenschap, bedrijfsleven en maatschappij. De directeur is het aanspreekpunt voor de internationale verbanden waar NAE deel van uit maakt zoals Euro-CASE en CAETS. Tenslotte geeft de directeur leiding aan het NAE-bureau, en zorgt voor een adequate financiële boekhouding en voor de jaarlijkse verantwoording over de inzet van publieke en private middelen. De directeur rapporteert aan de voorzitter van het NAE-bestuur.

 

Competenties

 • Affiniteit met de rol van engineering en innovatie in de samenleving.
 • Ervaring in politiek-bestuurlijke omgevingen met bijbehorende sensitiviteit.
 • Relevante ervaring met algemeen management en bestuursadvisering en -ondersteuning.
 • Vertalen van visie en strategie naar jaarplannen, concrete acties en samenwerkingsverbanden.
 • Academisch niveau, met goede sociale-, communicatieve- en netwerkvaardigheden.
 • Netwerk in nationaal en internationaal wetenschaps- en innovatiebeleid strekt tot aanbeveling.

 

Wat bieden wij? 

 • Een dynamische functie binnen een startende organisatie, waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een kennisintensieve en vooruitstrevende omgeving.
 • Korte lijnen en een platte netwerkorganisatie.
 • Een hecht, enthousiast, en zelflerend team.
 • De kans om het verschil te maken bij de realisatie van nationale en internationale ambities.

Bij NAE streven we ernaar een inclusieve organisatie te zijn waar iedereen, ongeacht achtergrond, leeftijd, geslacht, etniciteit, seksuele geaardheid, religie, fysieke capaciteit, gelijke kansen krijgt en om een team op te bouwen dat de rijke verscheidenheid aan perspectieven en ervaringen weerspiegelt.

 

Salaris

Salaris­niveau schaal 14, gebaseerd op de schaalindeling van de Rijksoverheid.
Maand­salaris Min €5.279 – Max. €7.718 (bruto).
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
Minimaal aantal uren per week 32.
Maximaal aantal uren per week 36.
Een goed secundair arbeidsvoorwaardenpakket.

 

Extra informatie

Bezoek onze website www.nae.nl voor meer informatie. Voor vragen over de sollicitatieprocedure of over de inhoud van de vacature kan je contact opnemen met Anouk de Vlieger, 0650637943. Stuur je sollicitatiebrief en curriculum vitae uiterlijk 25 september 2023 naar Anouk.de.Vlieger@nae.nl, onder vermelding van ‘vacature directeur NAE’. De gesprekken zullen plaatsvinden in oktober 2023.

 

Over de Netherlands Academy of Engineering

De Netherlands Academy of Engineering (NAE) is opgericht in december 2022 met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de 4TU Federatie. Hun missie is om een leidend netwerk van topexperts op het gebied van technologische wetenschappen en toegepast onderzoek te worden, afkomstig uit zowel kennisinstellingen als het bedrijfsleven. NAE fungeert als een Forum voor debat, een Spil in het kennis- en innovatie-ecosysteem, en een bron van Advies voor belangrijke belanghebbenden. Ze streven naar samenwerking en synergie met bestaande organisaties om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken, variërend van kennisbenutting tot EU-initiatieven zoals EU Chips AcT en AI Act, met engineering als hun kracht. NAE’s motto is “connect to innovate” en ze werken nauw samen met diverse partners, zowel nationaal als internationaal, om duurzame relaties en samenwerkingsverbanden te smeden.

Zie voor meer informatie www.nae.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.