![](https://nae.nl/wp-content/uploads/2023/12/Dijkstra_Rudy-300x300.jpg)
Naam: Rudy Dijkstra
Specialisme: Watertechnologie
Bedrijf: Acquaint
Ontdekkingen hier in onze achtertuin kunnen al wereldwijd impact hebben
Rudy Dijkstra is (mede) oprichter en eigenaar van Acquaint, een bedrijf dat de conditie van ondergrondse leidingen inspecteert. Hun technologie stelt waterschappen en gemeenten in staat om goed onderbouwde beslissingen te nemen over al dan niet benodigde vervanging van verouderende leidingstelsels die in hun regio in de grond liggen.
Wat verwondert je aan je vakgebied?
Wat heeft je in je jeugd doen kiezen voor een technische opleiding?
Mijn keuze voor engineering werd sterk beïnvloed door mijn jeugd, waar techniek een centrale rol speelde. Mijn ouders hadden een mechanisatiebedrijf, en ik bracht veel tijd door tussen de machines, wat mijn nieuwsgierigheid en interesse in techniek aanwakkerde. Toen de eerste Pentium computers op de markt kwamen verschoof mijn interesse hiernaartoe. De keuze voor techniek was al snel gemaakt!
Wat bewonder je in een leider en waarom?
In een leider bewonder ik vooral het lef en de capaciteit om mensen te inspireren en het vermogen om een duidelijke visie te hebben en deze visie op een e ectieve manier te communiceren. Goede leiders bezitten de communicatieve vaardigheden om hun visie helder over te brengen en mensen mee te krijgen in hun verhaal. Daarnaast waardeer ik ondernemerschap, het vermogen om risico’s te nemen waar anderen dit niet doen.
Wat doe je in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd richt ik mij op mijn gezin, familie en vrienden. Ik geniet van klussen, sporten en mezelf voortdurend ontwikkelen. Om mijn kennis te verbreden, volg ik regelmatig cursussen via EDX.com. Daarnaast ben ik actief betrokken bij het coachen van het meisjesvoetbalteam van mijn dochter en sinds een jaar lid van de vrijwillige brandweer. Deze activiteiten bieden mij een balans tussen actie, persoonlijke ontwikkeling en het positief bijdragen aan de lokale gemeenschap.
Als je een reis mag maken, waar gaat die naar toe?
Hoewel mijn werk mij de kans geeft om veel van de wereld te zien, streef ik ernaar om reizen zoveel mogelijk te beperken vanuit een duurzaamheidsoogpunt. Het ervaren van andere culturen en gewoontes is iets wat ik graag zou overdragen aan mijn kinderen, en dat is wel een dilemma. Dit jaar zoeken we de Friese meren op voor de zomervakantie, een bewuste keuze om dichter bij huis te blijven. Ook in eigen land valt er immers genoeg te ontdekken!
Wat is je recentste persoonlijke duurzame activiteit geweest?
Ik ben actief betrokken geraakt bij een werkgroep duurzaamheid binnen onze regio. Ons doel is om de lat hoog te leggen voor hoe we omgaan met hergebruik van spullen, wonen, de lokale gemeenschap, mobiliteit, voeding en de algehele leefomgeving. Het is een veelomvattend initiatief dat streeft naar duurzame verbeteringen op verschillende levensgebieden, en draagt bij aan het ontwikkelen van een lokale ‘Blue Zone’.