“Blijf nieuwsgierig, leer van je fouten en richt je blik op de toekomst.”

De Netherlands Academy of Engineering heeft op woensdag 12 juni het allereerste erelidmaatschap toegekend aan voormalig President and Chief Technology Officer van ASML, Martin van den Brink, vanwege zijn uitzonderlijke bijdragen aan het ontwerp en de realisatie van geavanceerde lithografische instrumenten met grote impact op de halfgeleiderindustrie en de daardoor mogelijk gemaakte digitale revolutie die van grote betekenis is voor de maatschappij, zijn leiderschapsrol in het creëren van een unieke multinationale onderneming die van evident belang is voor het innovatievermogen van Nederland, en zijn voorbeeldfunctie voor jong engineering talent. Tijdens een bijeenkomst van NAE op de campus van de TU Eindhoven ontving hij uit handen van Henk van Houten, voorzitter van NAE, een speciaal ontworpen medaille. Hiermee is Van den Brink de eerste NAE-Honorary Fellow.

 

Stevin, Leeghwater, Lely, Van den Brink

Henk van Houten: “Van den Brink behoort tot de absolute top van invloedrijke Nederlandse uitvinders en ingenieurs, zoals Simon Stevin, Jan Adriaanszoon Leeghwater en Cornelis Lely. Deze ondernemende visionairs hebben door middel van op engineering-gebaseerde innovatie grote maatschappelijke uitdagingen aangepakt en een enorme bijdrage geleverd aan de verdiencapaciteit en de kwaliteit van leven van Nederland.

Als je maar nieuwsgierig bent

Martin van den Brink over het erelidmaatschap: “Ik ben zeer vereerd met dit bijzondere erelidmaatschap van de Netherlands Academy of Engineering. Deze waardering vanuit vakgenoten die mijn passie voor innovatie delen is mij veel waard. Ik hoop vooral dat ik de Young Engineers van de NAE kan laten zien dat er veel mogelijk is. Als je maar nieuwsgierig bent, samenwerkt, nooit opgeeft, leert van de fouten die je zeker zult maken en je blik op de toekomst houdt. Techniek is overal en innovatie houdt nooit op. Het is een open uitnodiging aan iedereen om deel uit te maken van dit mooie vakgebied“.

 

Lees hier het hele nieuwsbericht

 

Foto Erik de Witte: vlnr Henk van Houten en Martin van den Brink