Academic Startup Competition

Open voor Aanmeldingen
Vandaag, 29 september 2023, is de 4e editie van de Academic Startup Competition van start gegaan tijdens UNLimited 2023.

Tijdens de lancering benadrukten Arjan Goudsblom en Constantijn van Oranje het belang en potentieel van op wetenschap gebaseerde bedrijven, gevolgd door een inspirerend verhaal van Maurangelo Petruzella, Managing Director van MantiSpectra, een voormalige deelnemer van de ASC.

Tijdens de afsluitende panel discussie spraken Henk van Houten, (voorzitter Netherlands Academy of Engineering) Ilknur Dönmez (Min EZK) Margrethe Jonkman (VU) en Andy Lurling (Lumolabs) over de potentie van research en engineering based ventures.

Henk van Houten, voorzitter van de Netherlands Academy of Engineering, geeft aan dat het fantastisch is dat start-ups gestimuleerd worden, die op basis van diepe kennis bij willen dragen aan oplossingen voor onze grote maatschappelijke uitdagingen! De NAE ondersteunt dat van harte, met een focus op engineering gebaseerde innovatie.

Over de Academic Startup Competition
ASC is een gezamenlijk initiatief van Techleap, UNL, NFU, NAE, UTwente, VU en EZK.
De competitie biedt een zorgvuldig geselecteerde groep van 20 academische startups de kans om zichzelf te presenteren aan een publiek van (internationale) investeerders en bedrijven. De startups strijden om een van de beste Academische Startups te worden en zullen deelnemen aan een uniek programma van workshops, een promotietraject en peer-to-peer leren, allemaal ontworpen om de groei en schaalbaarheid van hun ondernemingen te bevorderen.
Door zich onder te dompelen in het innovatie-ecosysteem zullen de deelnemers waardevolle verbindingen smeden met collega’s, experts en mentoren.

Klaar om de sprong te wagen? Ontdek alles wat je moet weten over de competitie hier.

✅ Ben je een academische spin-off of heb je een sterke samenwerking met een van de Nederlandse onderzoeksinstituten?

✅ Heb je minstens twee oprichters en initiële financiering opgehaald?

✅ Heb je een sterke technische basis of ben je gebaseerd op sociale wetenschappen en verstoor je verouderde systeemprocessen?


Mis deze kans niet en dien je aanvraag hier in vóór 10 november 2023.